Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: courgette-amaranth soep

Amaranthvlokken

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 1/2 liter water
- bouillonblokje
- grote courgette
- 2 eetlepels amaranthvlokken

Bereiding

Rasp de courgette, eventueel na verwijdering van de zaden bij een erg groot exemplaar, op een grove rasp.

Breng het water met de bouillon aan de kook, voeg hieraan de courgette en de amarantvlokken toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Naar smaak kunnen er nog andere kruiden aan toegevoegd worden.

Wat zit er in uw eten?

categorieën: boeken, Gezondheid algemeen

watziterinuweten

Auteur: Corinne Gouget
Uitgever: Bouillon!
ISBN: 978 90 777882 8 8
Oorspronkelijke titel: Additifs Alimentaires

Van de site www.bouillonmagazine.nl:
Begin 2007 was Will Jansen voor een culinaire reis in Frankrijk en zag in een boekwinkel het boekje Additifs Allimentaires liggen. Hij was toen druk bezig met de Culinaire Almanak en vooral de wikkels van de kant-en-klaarmaaltijden die getest werden, hadden zijn aandacht getrokken. Op internetsites als www.aspartaam.com las hij een verontrustend verhaal over E-nummers die zonder enige terughouding aan zijn eten toegevoegd worden. Terug in het hotel begon hij het boekje te lezen.

Het is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje.

Will Jansen besloot de gids te vertalen voor de Nederlandse markt. Regelmatig kwam hij geschokt vertellen dat er zoutzuur, chloor of aluminium in zijn - en uw - eten zit. Gewoon eten dat we nietsvermoedend bij onze goedgesorteerde supermarkt kopen. En we eten zo gezond en bewust en we kopen biologisch, maar het zit echt overal in.