Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensoep

Oregano1

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 of 5 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paprikapoeder
- oregano
- 2 handjes taugé
- 2 eetlepels kokos
- 2 dl water

Bereiding

Olijfolie verwarmen. Hierin de ui fruiten en na een paar minuten de knoflook toevoegen. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. De kruiden erdoor doen.
Dan de tomaten, de tomatenpuree en het water erbij. Aan de kook laten komen. Ongeveer 10 à 15 minuten laten pruttelen. Als het te droog dreigt te worden, nog een beetje water toevoegen. Vlak voor opdienen taugé en kokos erdoor.

Waterkers

categorieën: Gezondheid algemeen, lichaam, producten

Dit is een bladgroente die behoorlijk pittig smaakt. Het groeit in (stromend) water en aan de oevers van beken en rivieren. Meestal is het te krijgen in een plastic verpakking. Snel opeten in een salade of in een soep.

Waterkers is een bijzonder gezonde groente. Het is rijk aan de anti-oxidanten bèta caroteen en vitamine C, verder bevat het vitamine B6, jodium, ijzer en foliumzuur.
Het helpt bij het afvoeren van giftige stoffen uit het lichaam, de vertering van vetten uit het voedsel en beschermt tegen vrije radicalen. Het bevat ook luteïne en zeaxanthine die de ogen helpen bij schade door (zon)-licht, en de vitamine B6 versterkt de natuurlijke afweer van het lichaam.

Bronnen:
-
Voeding die Schaadt, Voeding die Baat
- Cressana