Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bataat en pompoenpuree

Bataat

Ingrediënten

1 bataat (zoete aardappel)
water
1/2 kleine pompoen
2 theelepels kaneel
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
olijfolie
3 eetlepels gomasio

Bereiding

- Schil de bataat en snijd 'm in kleine blokjes. Zet deze op in ruim water en alle kruiden behalve de gomasio.

- Halveer de pompoen en haal de pitjes eruit. (Als je deze droogt en bewaart kan je ze weer gebruiken om te zaaien, je kan ze ook roosteren en opeten.)
Schil de pompoen en snijd deze ook in kleine blokjes. Omdat pompoen veel sneller gaar is dan de bataat doe je deze pas bij de bataat als die al een minuut of 7 gekookt heeft. Daarna alles nog even koken tot de pompoen zacht is.

- Dan afgieten en olijfolie en de gomasio toevoegen. Alles stampen tot puree.

Serveersuggestie

Deze puree combineert goed met broccoli en een kikkererwtenschotel.

What the Health

categorieën: films, Gezond voedsel, Gezondheid algemeen, natuur en milieu

What the Health is een Amerikaanse documentaire die laat zien hoe de Amerikaanse gezondheidsfondsen gesponsord worden door de vlees- en zuivelindustrie aan de ene kant en de big pharma aan de andere kant. In deze docu worden alternatieven getoond voor het slikken van veel medicijnen door met name het eten van een Whole Food Plant Based Diet. Een manier van leven die uitgaat van een gezond op planten gebaseerde voedselpatroon. Ze gaan met name in op ziekten als diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten.

Van de site whatthehealthfilm.com/

What the Health is the groundbreaking follow-up film from the creators of the award-winning documentary Cowspiracy. The film exposes the collusion and corruption in government and big business that is costing us trillions of healthcare dollars, and keeping us sick.

What The Health is a surprising, and at times hilarious, investigative documentary that will be an eye-opener for everyone concerned about our nation’s health and how big business influences it.