Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel bloemkoolschotel

Aardappel

Ingrediënten

3 el slaolie
500 gram aardappels, geschild en in blokjes
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
1 el verse gehakte gember
1 teentje knoflook, gehakt
100 gram doperwten (diepvries)
100 ml yofu naturel
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
1 tl cayennepeper
200 ml water
sap van halve citroen
zout

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak deze tot ze beginnen te bruinen. Haal ze uit de pan.
Doe de gember en knoflook in de achtergebleven olie en fruit deze 30 seconden. Voeg de aardappels toe en de kruiden. Roerbak tot de aardappels beginnen te bruinen en voeg dan de bloemkoolroosjes en het water toe. Sluit de pan en laat ongeveer 8 minuten stoven.

Controleer of alles gaar is (de bloemkool moet slechts beetgaar zijn) en voeg dan de yofu, de doperwten en citroensap toe. Laat nog 2 minuten sudderen en maak op smaak af met zout.

What the Health

categorieën: films, Gezond voedsel, Gezondheid algemeen, natuur en milieu

What the Health is een Amerikaanse documentaire die laat zien hoe de Amerikaanse gezondheidsfondsen gesponsord worden door de vlees- en zuivelindustrie aan de ene kant en de big pharma aan de andere kant. In deze docu worden alternatieven getoond voor het slikken van veel medicijnen door met name het eten van een Whole Food Plant Based Diet. Een manier van leven die uitgaat van een gezond op planten gebaseerde voedselpatroon. Ze gaan met name in op ziekten als diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten.

Van de site whatthehealthfilm.com/

What the Health is the groundbreaking follow-up film from the creators of the award-winning documentary Cowspiracy. The film exposes the collusion and corruption in government and big business that is costing us trillions of healthcare dollars, and keeping us sick.

What The Health is a surprising, and at times hilarious, investigative documentary that will be an eye-opener for everyone concerned about our nation’s health and how big business influences it.