Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-preisoep

Aardappelpreisoep

Ingrediënten

olijfolie
400 gram aardappels, in dobbelsteentjes
1 dikke prei, in ringetjes, het groene en het witte deel apart houden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
peper
zout
nootmuskaat
herbs de provence
½ liter water
1 bouillonblokje

Bereiding

Giet de olijfolie in de pan en voeg meteen de ui en het witte deel van de prei (in ringetjes) toe. Het vuur moet op z’n laagste stand staan zodat de groenten zachtjes smoren. De aardappels, de knoflook en de kruiden toevoegen. Een paar minuten bakken, maar opletten dat het niet aanbrandt.

Water en bouillonblokje toevoegen en aan de kook laten komen. Ongeveer 15 à 20 minuten laten koken.

Met de staafmixer tot een romige soep mixen.
De groene preiringetjes erbij doen en nog een paar minuten koken.

Serveersuggestie

Op het bord kan naar smaak in blokjes gesneden en knapperig gebakken (rook)-tofu en/of een scheutje (soja)-room toegevoegd worden.

Why are thin people not fat?

categorieën: films, Over gewicht

Een BBC Horizon documentaire.

The world is affected by an obesity epidemic, but why is it that not everyone is succumbing? Medical science has been obsessed with this subject and is coming up with some unexpected answers. As it turns out, it is not all about exercise and diet.

At the centre of this programme is a controversial overeating experiment that aims to identify exactly what it is about some people that makes it hard for them to bulk up.