Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gegrilde asperges

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 300 gram asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke teen knoflook.

Bereiding

Pers de knoflook uit in de olie en roer dit goed door.

Breek het kontje van de asperges af en schil de rest. Bewaar de schillen en kontjes om er bouillon van te trekken! Bestrijk de asperges met de knoflookolie.

Verwarm de oven, grill of grillpan voor.

Grill de asperges een paar minuten, af en toe omdraaien en eventueel bijsmeren met olie zodat ze niet verbranden. Ze zijn gaar als de buitenkant iets knapperig is.

Serveersuggestie

Gegrilde asperges kunnen gegeten worden als bijgerecht bij de warme maaltijd, als hapje vooraf met een dipsausje (bv. een knoflooksaus) of in een salade.

Wildplukwijzer

categorieën: Acties, Permacultuur, producten

Waar in Nederland vind je fruit, noten of groente in het wild? De Wildplukwijzer weet raad. Een handige Google Map die, met uw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij u om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt. Doe mee! De kaart is openbaar, u kunt zelf bomen en struiken toevoegen. Helemaal 2.0. Helemaal makkelijk.