Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijvie met appel en rozijn

Appel

Ingrediënten

- 4 appels
- citroensap, het liefst van verse citroen
- klont boter of margarine
- krop andijvie
- 4 eetlepels rozijnen
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Week de rozijnen een paar uur in koud water of 10 minuten in heet water

Rasp de appels op een grove rasp en besprenkel ze dan met citroensap.

Was de andijvie en snijd het blad in reepjes.

Smelt de boter of margarine in een hoge pan en roer hierin alle ingrediënten behalve het peper en zout.
Schep alles regelmatig om en laat dan een minuut of 8 stoven op een laag vuur met een deksel half op de pan. Eventueel wat water toevoegen als je bang bent dat het droogkookt.

Voeg nu zout en peper naar smaak toe.

Wolffers, Ivan

categorieën: personen

wolffers

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts.
Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij Gezondheidszorg en Cultuur doceert. Hij schrijft niet alleen over medische onderwerpen, maar ook romans en andere boeken.

Wolffers zet, samen met anderen, de eerste gezondheidswinkels op.

In 1977 verschijnt het boek Medicijnen. Dit is tot nu toe een veel geraadpleegd standaardwerk. Tegenwoordig ook digitaal te raadplegen via home">medicijnenwijzer.
In 2007 verscheen Het dikke afvalboek en in 2008 het vervolg hierop Het gezonde afvalboek.

Ivan Wolffers was betrokken bij het opzetten van de websites gezonderafvallen.nl en afslankacademie.nl.