Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aubergine-tomatenschotel

Tijm1

Ingrediënten (voor 2 personen)

- olijfolie
- 1 middelgrote aubergine
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook
- zout
- peper
- tijm

Bereiding

Was de aubergine en snijd ‘m in schijfjes of in plakken. Bak deze in een flinke hoeveelheid hete olie totdat hij zacht en sappig is.

Voeg het gehakte teentje knoflook, peper, zout, tijm en de in stukjes gesneden tomaten toe.

Dek de pan af en laat het lekker pruttelen, ongeveer 15 tot 25 minuten.

Serveersuggestie

Serveren met rijst en vegetarische gyros.

Wolffers, Ivan

categorieën: personen

wolffers

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts.
Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij Gezondheidszorg en Cultuur doceert. Hij schrijft niet alleen over medische onderwerpen, maar ook romans en andere boeken.

Wolffers zet, samen met anderen, de eerste gezondheidswinkels op.

In 1977 verschijnt het boek Medicijnen. Dit is tot nu toe een veel geraadpleegd standaardwerk. Tegenwoordig ook digitaal te raadplegen via home">medicijnenwijzer.
In 2007 verscheen Het dikke afvalboek en in 2008 het vervolg hierop Het gezonde afvalboek.

Ivan Wolffers was betrokken bij het opzetten van de websites gezonderafvallen.nl en afslankacademie.nl.