Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: koolstoofschotel

Koolstoofschotel

Als je niet de beschikking hebt over palmkool gebruik dan boerenkool.

Ingrediënten

300 gram palmkool (of boerenkool)
200 gram spruitjes
olie
1 ui, in ringen
teen knoflook, geperst
theelepel venkelzaad
theelepel korianderzaad
theelepel kerrie

Bereiding

Verwijder van de palmkool de nerven. Snijd de bladeren in kleine reepjes. Spoel ze af als dat nodig is. Uit laten lekken. Van de spruitjes de buitenste bladeren verwijderen en ze, afhankelijk van de grootte, halveren of in vieren delen.

In een braadpan de olie gieten en daarin meteen de ui zachtjes bakken. De kool en de spruitjes toevoegen, het gas laag laten en een deksel op de pan.

De venkel- en korianderzaadjes fijnstampen in een vijzel en dit met de kerrie en de knoflook mengen.

Als de groenten een kwartiertje hebben staan stoven de kruiden toevoegen en nog ongeveer een kwartier laten staan. Het vuur blijft laag. Af en toe doorroeren om te zorgen dat het niet aanbrandt. Eventueel een paar keer water erbij gieten.

Serveersuggestie

Deze schotel combineert goed met gepofte of gekookte kastanjes, appelmoes en gebakken Japanse braadfilet (tofu).

World Week for the Abolition of Meat

categorieën: Acties, Vlees en veeteelt

De World Week for the Abolition of Meat (Week voor het afschaffen van (het eten van) vlees) is een wereldwijde actie tegen het eten van vlees. Niet helemaal wereldwijd, Nederland doet bv niet mee, De actie is uitgeroepen door een internationaal gezelschap radicale anti-vleesactivisten. Zij pleiten ervoor het eten van vlees helemaal af te schaffen, te verbieden.

Van de site meat-abolition.org

Because meat production involves killing the animals that are eaten, because their living conditions and slaughter cause many of them to suffer, because eating meat isn't necessary, because sentient beings shouldn't be mistreated or killed unnecessarily, therefore, farming, fishing and hunting animals for their flesh, as well as selling and eating animal flesh, should be abolished.