Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase bloemkool met linzenschotel

Rode linzen1

Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g gare linzen
- 1 kleine bloemkool
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- 200 gram verse spinazie
- 3 eetlepels currypasta

Bereiding

- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze een minuut of 5, zet dan het vuur uit en laat ze in het water nagaren.
- Verwarm de olie en bak hierin de linzen met de ui, knoflook en kruiden.
- Was de spinazie en scheur in stukken.
- Voeg dan de spinazie, de afgegoten bloemkool en de currypasta toe en laat nog even goed opwarmen onder voortdurend roeren.

Wortelpeterselie

categorieën: producten

wortelpeterselie

Ook wel peterseliewortel of knolpeterselie genoemd, is de wortel van een peterselieplant en smaakt dus ook enigszins naar peterselie. Lekker (geraspt!) in een salade met wortel en appel. Maar hij kan ook in soepen of andere warme gerechten (stamppotten) verwerkt worden. Ongeveer zoals je wortel gebruikt. Wortelpeterselie lijkt uiterlijk veel op pastinaak, maar smaakt anders.

Gezondheid

Wortelpeterselie bevat caroteen en vitamine B2 en C.