Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-pastinaak-witte-bonensoep

Pastinaak 2

Een lekker verwarmende wintersoep.

Ingrediënten

- 1 grote ui, in snippers
- 500 gram winterwortel
- 1 grote pastinaak
- flinke scheut (olijf)olie
- 1 liter bouillon
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 800 gram gare witte bonen, uit blik of geweekt en gekookt
- zout
- peper

Bereiding

Was de wortel en de pastinaak en snijd ze in stukjes.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui op een laag vuur een paar minuten. Voeg daarna de stukjes wortel en pastinaak toe en bak ze even mee. Roer dan de komijn en de koriander erdoor en schenk de bouillon erbij.

Breng dit langzaam, al roerend, aan de kook en laat ongeveer een kwartier koken. Voeg dan de bonen toe en laat ze nog een minuut of 5 meekoken.

Breng op smaak met peper en zout.

Wortelpeterselie

categorieën: producten

wortelpeterselie

Ook wel peterseliewortel of knolpeterselie genoemd, is de wortel van een peterselieplant en smaakt dus ook enigszins naar peterselie. Lekker (geraspt!) in een salade met wortel en appel. Maar hij kan ook in soepen of andere warme gerechten (stamppotten) verwerkt worden. Ongeveer zoals je wortel gebruikt. Wortelpeterselie lijkt uiterlijk veel op pastinaak, maar smaakt anders.

Gezondheid

Wortelpeterselie bevat caroteen en vitamine B2 en C.