Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pannekoeken met adukibonen-appelprut

Adukiboontjes

Ingrediënten
 

voor de pannekoeken:
gebuild meel
kikkererwtenmeel
wijnsteenbakpoeder (ongeveer een half zakje)
water
zout

voor de adukibonen-appelprut:
adukibonen
bouillon
bonenkruid
moesappelen
water
diksap
kaneel
rozijnen

Bereiding

De adukibonen een nacht weken en dan nog ongeveer 1 à anderhalf uur koken met de bouillon en het bonekruid. Afgieten.

Maak een beslag van de melen - ongeveer 2 à 3 keer zoveel gebuild meel als kikkererwtenmeel - water, zout en het wijnsteenbakpoeder. Goed roeren en ongeveer een half uurtje laten staan.
Appelmoes maken van de appels met een beetje water, dixap, rozijnen en kaneel. Hier de bonen doorheen roeren. Warm houden.

De pannekoeken bakken en beleggen met de warme bonen-appelprut.

Yofu

categorieën: producten, soja

yofu

Yofu is een 'yoghurt' gemaakt van sojabonen. Er zitten in tegenstelling tot 'gewone' yoghurt geen lactose, cholesterol en dierlijke vetten in. Daardoor is het geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsklachten, zoals koemelkallergie of zuivelintolerantie, en voor mensen die om andere redenen geen (koe)-melkproducten willen eten, zoals veganist">veganisten.

Yofu wordt op dezelfde manier bereid als yoghurt door het toevoegen van fermenten die een fermentatie op gang brengen die de typische structuur en smaak van yoghurt vrijwel evenaren.

Yofu is in naturel en in verschillende fruitsmaken (o.a. blauwe bosbes, perzik, aardbeien en woudvruchten) te krijgen. Zowel biologisch als niet-biologisch. Alles is van index.html" target="_blank">Alpro. (Provamel (= de biologische variant) en Belsoy zijn ook van Alpro.)