Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-walnoot-muffins

Walnoot

Ingrediënten

2 koppen volkoren meel
1 kop havermout
2 eetlepels wijnsteenbakpoeder
1 theelepel kaneel
¼ theelepel piment
¼ theelepel kardamom
¼ theelepel zout
1 kop in stukjes gesneden dadels
1 kop gehakte walnoten
2 eetlepels lijnzaad
½ kop water
½ kop sojamelk
1/3 kop olie
1/3 kop rijststroop

Bereiding

Meel, havermout, bakpoeder, kaneel, piment, kardamom en zout in een grote kom goed mengen. De dadels en walnoten toevoegen en mengen tot de dadels niet meer aan elkaar plakken.
Lijnzaad in een keukenmachine heel fijn malen. Water toevoegen en 30 seconden mixen met staafmixer. Voeg melk, rijststroop en olie toe en mix nog 1 à 2 minuten. Meng met de droge ingrediënten.

Verdeel het deeg over een muffinvorm. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 190 graden, ongeveer 12 tot 14 minuten of tot ze mooi bruin zijn.

Yofu

categorieën: producten, soja

yofu

Yofu is een 'yoghurt' gemaakt van sojabonen. Er zitten in tegenstelling tot 'gewone' yoghurt geen lactose, cholesterol en dierlijke vetten in. Daardoor is het geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsklachten, zoals koemelkallergie of zuivelintolerantie, en voor mensen die om andere redenen geen (koe)-melkproducten willen eten, zoals veganist">veganisten.

Yofu wordt op dezelfde manier bereid als yoghurt door het toevoegen van fermenten die een fermentatie op gang brengen die de typische structuur en smaak van yoghurt vrijwel evenaren.

Yofu is in naturel en in verschillende fruitsmaken (o.a. blauwe bosbes, perzik, aardbeien en woudvruchten) te krijgen. Zowel biologisch als niet-biologisch. Alles is van index.html" target="_blank">Alpro. (Provamel (= de biologische variant) en Belsoy zijn ook van Alpro.)