Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-asperge ovenschotel

Aardappel

Ingrediënten

voor 2 pers.
- 400 gram aardappels
- 500 gram asperges
- 1 eetlepel plantaardige margarine
- ongeveer 2 deciliter sojamelk
- 2 eetlepels bloem of meel
- snufje zout
- theelepel gistvlokken
- snufje nootmuskaat

Bereiding

De aardappels in stukjes even koken, niet helemaal gaar laten worden. Afgieten.

De asperges niet te dun schillen en het onderste deel eraf breken. (De schillen en onderkanten eventueel bewaren voor het trekken van bouillon.)
In water aan de kook brengen, vuur uitzetten en laten staan tot ze bijna gaar zijn, ongeveer tien a vijftien minuten, afhankelijk van de dikte. Afgieten.

Intussen de saus bereiden: margarine smelten in een steelpannetje, bloem of meel toevoegen. Goed roeren zodat er geen klontjes meer in zitten. In kleine scheutjes sojamelk toevoegen. Continu blijven roeren.
Zout, gistvlokken en nootmuskaat erbij. Eventueel kerrie, peper of andere kruiden naar smaak toevoegen.

De aardappels en asperges in een ovenschaal leggen. De saus eroverheen gieten.
Oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden. Ovenschaal erin, ongeveer een half uur laten staan. Controleren of de aardappels goed gaar zijn.

Yofu

categorieën: producten, soja

yofu

Yofu is een 'yoghurt' gemaakt van sojabonen. Er zitten in tegenstelling tot 'gewone' yoghurt geen lactose, cholesterol en dierlijke vetten in. Daardoor is het geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsklachten, zoals koemelkallergie of zuivelintolerantie, en voor mensen die om andere redenen geen (koe)-melkproducten willen eten, zoals veganist">veganisten.

Yofu wordt op dezelfde manier bereid als yoghurt door het toevoegen van fermenten die een fermentatie op gang brengen die de typische structuur en smaak van yoghurt vrijwel evenaren.

Yofu is in naturel en in verschillende fruitsmaken (o.a. blauwe bosbes, perzik, aardbeien en woudvruchten) te krijgen. Zowel biologisch als niet-biologisch. Alles is van index.html" target="_blank">Alpro. (Provamel (= de biologische variant) en Belsoy zijn ook van Alpro.)