Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pompoencurry

Zapallito pompoen

Ingrediënten

- pompoen, in stukjes
- sperziebonen, gebroken
- broccoli, in roosjes en het steeltje in stukjes
- ui
- prei, in ringetjes
- wortel
- kerrie,
- koriander
- kurkuma
- knoflook
- kokosmelk

Bereiding

De pompoen, boontjes en broccoli ongeveer 10 minuten koken tot ze net niet helemaal gaar zijn. In een andere pan de ui, prei en wortel in de olie bakken.
Na ongeveer 10 minuten de kruiden en knoflook erbij. Dan de afgegoten groenten en de kokosmelk toevoegen. Ongeveer een kwartier laten sudderen. Als het te droog lijkt te worden meer kokosmelk of water toevoegen. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.

Zaden voor voedsel

categorieën: Landbouw algemeen, organisaties, wereldvoedselverdeling

zaden_voor_voedsel

Prof. dr. Willem van Cotthem is een actie gestart tegen honger en armoede door middel van het verzamelen en versturen van zaden van, met name, tropische vruchten - maar ook van andere fruit- en groentesoorten. De zaden worden overal verzameld door mensen die deze vruchten en groenten eten. Ze kunnen opgestuurd worden en Willem van Cotthem verstuurt ze dan naar waar ze nodig zijn. Het inzamelen van zaden kost niets, terwijl het kopen van zaden ter plekke duur is.

Op die plekken zijn kleinschalige projecten in de vorm van moestuinen, die de plaatselijke bevolking van eten voorzien. De tuinen worden verzorgd door de bevolking zelf, en die is dan ook zeer betrokken bij de projecten.

Iedereen kan zaden opsturen. Spoel ze af en laat ze drogen en stuur ze dan naar:
Prof. dr. Willem van Cotthem
Beeweg 36
BE-9080 Zaffelare
België

Voor meer informatie zie: zadenvoorleven.wordpress.com/