Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rodekoolsalade

Venkel

Ingrediënten

voor de salade:
rode kool
appel
venkel
geweekte rozijnen
kiemen

voor de dressing:
milde olijfolie
sojaroom
zout
knoflook
chilimosterd
citroensap of azijn
ahornsiroop

Bereiding

De rode kool raspen. De appel en de venkel in kleine stukjes snijden. De kiemen eventueel ook klein snijden. Dit alles mengen en de geweekte rozijnen toevoegen.

2 keer zoveel sojaroom als olijfolie bij elkaar voegen. De rest er ook bij en met de staafmixer mixen. Even proeven en eventueel iets toevoegen. Het zuur van de citroen of azijn is nodig om de room en de olie te binden tot een consistente massa.

De dressing door de salade mengen.

Zeven

categorieën: Bereidingstechnieken

zeef

Bij zeven wordt een gerecht of een voedingsmiddel door een zeef geduwd om zo klontjes en harde en grote stukken eruit te halen. Dit kan gedaan worden met droge voedingsmiddelen als bloem en meel, maar ook met bouillon, soepen en sauzen. Of thee.

Zeven kan met een zeef, maar ook met een vergiet of een passe vite.